\"Ashen
FőoldalTermékekSzolgáltatásokAkciókKapcsolat
Keresés:
A Canon új EOS modellje az igényes amatőr fotósoknak

A Canon bejelentette a legújabb, amatőröknek és félprofesszionális felhasználóknak szánt EOS 40D fényképezőgép piaci megjelenését. A 10,1 megapixeles CMOS képérzékelővel, a 6,5 kép/mp-es felvétel-készítési sebességgel, az újonnan kifejlesztett AF rendszerrel és a 3,0" képátlójú "Élőkép" megjelenítésre is alkalmas LCD-vel a EOS 40D újabb jelentős előrelépést jelent mind a teljesítmény, mind a sokoldalúság terén.

A fényképezőgép azt az új EOS technológiát alkalmazza, amelyet a Canon az idei év elején vezetett be a professzionális EOS-1D Mark III fényképezőgép megjelenésével. A DIGIC III processzor gyors reagálású, továbbfejlesztett színleképzést végez és bekapcsolás után szinte azonnal munkára kész. Az EOS integrált tisztító rendszer1 eltávolítja a port a képérzékelőről, a masszív, magnéziumötvözetből készült váz pedig biztosítja a termék tartósságát és időjárás-állóságát.

"Az EOS 40D jelentős előrelépés azon az úton, amelyen az EOS termékeket bevezetjük a modern amatőr felhasználók piacára. Sok olyan technológiát beépítetten tartalmaz, amelyet a legújabb EOS-1 sorozatú fényképezőgépeinkben vezettünk be" - mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging, Europe vezetője. "A digitális fotósok számára rövid időn belül érzékelhető és gyorsan megtérülő előnyöket tartogat az EOS 40D fényképezőgépre való áttérés. Az analóg tükörreflexes gépek használóinak pedig még sosem volt ennyire csábító az átállás lehetősége."

A főbb jellemzők

  • 10,1 megapixeles APS-C CMOS képérzékelő
  • 6,5 kép/mp-es sorozatfelvételek, max. 75 JPEG kép készítése egy sorozatban
  • Új AF rendszer 9 kereszt-típusú érzékelővel
  • DIGIC III processzor
  • 3,0" képátlójú LCD "Élőkép" móddal
  • EOS integrált tisztítási rendszer
  • Tiszta és világos kép a keresőben
  • Testreszabható "Képstílus" feldolgozási paraméterek

Sebesség és képminőség
A Canon harmadik generációs CMOS képérzékelője az elődjéhez képest jelentősen újratervezett pixelekkel rendelkezik, amelyek csökkentik a képzaj mennyiségét. Az EOS 40D kiváló minőségű képeket állít elő akár ISO 1600-as érzékenységnél is, és ez felfelé bővíthető 3200-ig is olyan helyzetekben, ahol a vaku használata nem megengedett. A Világos Tónus Prioritás módban az ISO 200 érzékenység felett készített esküvői fotókon vagy tájképeken a világos részek dinamikája még erősebb lesz - így a funkció hangsúlyosabbá teszi az esküvői ruha, a felhők vagy egyéb világos tárgyak tónusait.
A DIGIC III processzor 6,5 kép/mp-es sebességgel képes felvételeket készíteni, és a puffermemória segítségével egy menetben akár 75 nagyméretű JPEG (illetve 17 RAW) kép szünet nélküli elkészítésére alkalmas. A képfeldolgozás 14 bites, ezért a színmélység, az árnyalatok és a színvisszaadás az eddiginél is pontosabb és jobb.

EOS 40D • EF-S17-40mm f/4L USM • 1/500 sec. • f/8.0 • ISO 100 • White Balance: Auto

Új, kereszt-típusú AF rendszer
Az EOS 40D fényképezőgép egyik újdonsága a 9-pontos kereszt típusú AF rendszer. Mind a kilenc AF ponttal elérhető az élesség a vízszintes és függőleges síkban is. A középső AF ponttal az élesség egészen f/2.8 rekeszméretig is beállítható, a külső nyolc pont pedig f/5.6-ig használható. Az igényekre válaszolva ezen a modellen már a külön AF Start (AF-ON) gombbal azonnal indítható az autofókusz.

LCD kijelző Élőkép üzemmóddal
Az "Élőkép" mód leegyszerűsíti a különleges szögekből történő felvételkészítést, például talajszinten készített makró képek vagy állvány használata esetén. A 3,0" képátlójú LCD valós idejű képet jelenít meg "Élőkép" módban, egy bekapcsolható négyzethálóval és az expozíciót szimuláló élő hisztogrammal. Az "AF-ON" gomb programozható úgy is, hogy egy rövid időre felcsapja a tükröt, és bekapcsolja az autofókuszt. Stúdió környezetben a távoli "Élőkép" funkció lehetővé teszi a fotós számára, hogy a kompozíciót, egyéb beállításokat és exponálást távoli számítógépről is elvégezhesse a mellékelt EOS Utility szoftverrel.

Teljeskörű irányítás
Az EOS 40D fényképezőgép működése teljeskörűen testreszabható a felvétel-készítési preferenciáknak megfelelően. A módválasztó tárcsán található három, felhasználói beállításoknak fenntartott pozíció, így a fotós azonnal válthat többféle felvétel-készítési beállítás között. Az új "Saját Menü" lapon külön hozzáférhetők a gyakrabban használt beállítások, a 24 egyedi funkció pedig lehetővé teszi a fényképezőgép működésének és vezérlésének finomhangolását.
Az élességállítási mattüveg cseréjének lehetősége - két további mellékelt mattüveggel - tovább növeli a használat sokoldalúságát.


A rendszertartozékok könnyű beállítása érdekében a Speedlite 580EX II vaku és az új WFT-E3 (Vezeték nélküli adatátvivő) beállításai közvetlenül a fényképezőgép LCD monitorán elvégezhetők.

WFT-E3: Vezeték nélküli adatátvitel

Szintén a mai nappal kerül forgalomba a WFT-E3 Vezeték Nélküli Adatátvivő. A kifejezetten az EOS 40D fényképezőgéphez tervezett WFT-E3 lehetővé teszi a fényképek gyors, vezeték nélküli átvitelét távoli FTP fájlkiszolgálóra, és képes a kétoldali kommunikációra PTP-vel és HTTP-vel. HTTP módban a felhasználó távolról működtetheti az exponáló gombot, és letölthet képeket a fényképezőgépről egy internetes böngészőprogram segítségével. A PTP mód a vezeték nélküli távoli felvételkészítés vezérlésére használható az EOS 40D fényképezőgép esetén, a mellékelt EOS Utility szoftverrel. Hosszabb ideig tartó fényképezés esetére a WFT-E3 adatátvivőhöz csatlakoztatható külső merevlemezes meghajtó (HDD) is. Hordozható GPS eszköz csatlakoztatása esetén pedig a hely és az idő adatai automatikusan rögzítésre kerülnek a fénykép EXIF adatai között. A kényelmes markolaton található egy külön fő vezérlőtárcsa és vezérlőgombok a függőleges állású fényképezéshez, az időjárás viszontagságaitól pedig a vízálló tömítések védik a gépet.

Két új EF-S objektív is forgalomba kerül a mai napon az EOS 40D fényképezőgéppel együtt:

  • EF-S 18-55MM f/3.5-5.6 IS - kitűnő minőségű, kedvező árú standard zoom objektív, 4 fokozatú képstabilizátorral
  • EF-S 55-250MM f/4-5.6 IS - sokoldalúan használható telefotó zoom objektív, a leghosszabb fókusztávolsággal az EF-S sorozatból, 4 fokozatú képstabilizátorral.

Szoftverek

Az EOS 40D fényképezőgéphez teljes szoftvercsomagot mellékel a Canon, a munkafolyamat teljeskörű vezérlése érdekében. Ez tartalmazza a Digital Photo Professional (DPP) programot, és egy nagyteljesítményű RAW konvertert, amely teljes képfeldolgozási lehetőséget biztosít a RAW képekhez.A DPP együttműködik a fényképezőgép funkcióival, például a Portérkép készítéssel és a Képstílusokkal. A felhasználó létrehozhat saját Képstílusokat is a mellékelt Picture Style Editor szoftverrel. További mellékelt szoftverek az EOS Utility, az ImageBrowser/ZoomBrowser és a PhotoStitch.

 Költséghatékony fekete-fehér nyomtatás az új, kompakt Canon nyomtatókkal
Új generációs Canon nyomtatóplatform: imageRUNNER ADVACE
Milliárdokat lehetne megtakarítani
Az imagePRESS C1+ egyedi nyomtatási lehetőségek új távlatait nyitja meg.
Versenyképes színek
Most a legkedvezőbb feltételekkel korszerűsítheti irodáját, így csekély erőfeszítéssel biztosíthatja, hogy üzleti kommunikációja a legeredményesebb legyen.
Kiváló színes dokumentumok egyszerűen a Canon iRC1021i nyomtatójával
Hatékony otthoni és irodai munkavégzés a Canon PIXMA MX850 továbbfejlesztett funkcióival
A Canon új PIXMA MX7600 irodai multifunkciós berendezése forradalmasítja az irodai és otthoni nyomtatást
Kiváló minőségű fotónyomtatás otthon a Canon PIXMA iP2600 fotónyomtatóval
Újabb nagyformátumú nyomtatók a Canontól

Lézernyomtatót otthonra?